Close Menu

RAINO-pakuritee ja –pakuriteetiiviste

RAINO -pakuritee ja -pakuriteetiiviste on valmistettu  tarkoitukseen kehitetyllä uuttoprosessilla. Raaka-aineena on käytetty ainoastaan Suomessa kerättyä ja laatuvaatimukset täyttävää pakuria. Lisäksi tuotteet on pakattu aseptisesti tetrapak-pakkauksiin, mikä takaa niille 24 kk säilyvyysajan. Valmis 250 ml RAINO-pakuritee nautitaan joko sellaisenaan tai kupissa lämmitettynä. 200 ml RAINO-pakuriteetiiviste on riittoisaa, ja kupin pohjalle noin ruokalusikallinen sitä ja päälle kuumaa tai kylmää vettä. Tiivistettä voi myös lisätä muihin juomiin tai ruokiin.

Pakurikääpä – mielenkiintoinen musta sieni koivun kyljessä

Pakurikääpä (Inonotus obliquus) on yleinen koivun ja eräiden lehtipuiden lahottajasieni, jota esiintyy pohjoisella havumetsävyöhykkeellä. Pakurikääpä sisältää runsaasti antioksidantteja ja kuuluu niin sanottuihin lääkinnällisiin sieniin. Sillä on raportoitu olevan lukuisia antimikrobisia, immuniteettia stimuloivia, tulehdusta hillitseviä, kipua lievittäviä ja syöpäsoluja tuhoavia vaikutuksia. Pakurin käytön suosio ei ole aikojen saatossa hiipunut, mikä tekee siitä edelleen ajankohtaisen.

Miten bioaktiiviset aineet ovat syntyneet

Pakurikäävän ja puun välillä vallitsee eloonjäämiskamppailun omainen kilpailutilanne, jossa pakuri yrittää tuhota uhrinsa eli kohdepuun ja puu yrittää puolestaan hillitä pakurin kasvua ja tuhota sen. Miljoonien vuosien evoluution aikana pakurikäävän ja isäntäpuun välisen vastakkainasettelun seurauksena pakurikääpään on syntynyt kahden lajin välisen kemiallisen taistelun kautta yli 200 erilaista yhdistettä. Näistä kymmenien on osoitettu vaikuttavan biologisesti aktiivisesti. Kansanlääkinnässä pakuria on käytetty vuosisatojen ajan lukuisten sairauksien ja tulehdusten hoidossa.